WhatsApp Destek

Evde Enjeksiyon(İğne) Nedir?

Enjeksiyon yapma, vücutta damar, doku, kanal veya boşluk içine genellikle enjektör aracılığıyla sıvı veya ilaç verme işlemidir.

Sindirim sistemi yolu dışında, parenteral yolla uygulanır. Enjeksiyonu her ne şekilde olursa olsun sadece yetkili sağlık personellerine yaptırmanız sağlığınız açısından çok önemlidir. Basit gibi görünen enjeksiyon işlemleri aslında profesyonel ve bilinçli olarak yapılmalıdır, aksi takdirde sağlığınızda geri dönüşü imkansız sorunlara yol açar.

Nefes Evde Bakım Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış bir kurumdur, çalışanlarımız hemşirelik ve dengi okullardan mezundur ve hizmet içi sürekli eğitim sistemine tabidirler. Hizmetlerimizi mobil olarak, uzman ekibimizle siz değerli hastalarımıza bu alanda ayağına hizmet vermekteyiz.

Hizmeti satın almak için hemen bizimle işetişime geçiniz. 0216 706 00 46 numraralı çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

 

Evde Enjeksiyon Nasıl Yapılır?

Evde enjeksiyon işlemleri çeşitli yollarla yapılabilmektedir, bu yollarda en çok kullanılan yöntemler şunlardır;

1) Deri altına(SUBCUTAN)

2) Adele (Kas) içine(İNTRAMÜSKÜLER)

3) Damar içine(İNTRAVENÖZ)

Evde Enjeksiyon Çeşitleri Nelerdir?

1)Deri altına: Enjeksiyon Yöntemlerinden İlki Deri Altı Enjeksiyonu; Derialtına iğne yapmak için en uygun olan yer, üst kolun dış yüzü veya bacağın üst - dış kısmıdır. Bu yerlerden başka göğüste memenin üstünden veya ka­rın derisinden de iğne yapılabilir.

2) Adele (Kas) içine: Adale içine enjeksiyon, en fazla kalçadan yapılır. Bundan başka baldır veya kol kaslarına da iğne ya­pılabilir.

Kalçadan iğne yapılacak en uygun yer şu şekilde tesbit edilir. İğne yapılacak şahsın kuyruk sokumun­dan sağ veya sol tarafa doğru ve omurgasına dik ola­rak bir çizgi çizilir. Bu çizginin ortasından dikine bir çizgi-baha çizilir. Kalçanın bir tarafı bu suretle dört kısma ayrılmış olur İğneyi bu kısımlardan üst ve dıştakine yapmalıdır. 

3) Damar içine: Damar içi enjeksiyonu, ilacı toplar damar yolu ile doğrudan doğruya dolaşım sistemine vermek için yapılır. Bu iş için kullanılacak enjektörün büyüklüğü ilacın miktarına göre değişir.
Damar içi enjeksiyonları için en uygun yer, kolda dirseğin ön yüzündeki toplardamarlardır. Buradaki toplardamarların vaziyeti M harfine benzer. Bu M harfinin herhangi bir yeri iğne yapmak için uygundur.

Evde Enjeksiyon Hizmeti İçin Hangi Kurumdan Hizmet Almalıyım?

Öncelikle enjeksiyon hizmetini evde almaya karar verdiyseniz yapmanız gereken ilk öncelik yetkinlik sorgulamasıdır.

Peki, bu yetkinlik sorgulaması nedir?

Enjeksiyonu/İğneyi yapmakta yetkin kişiler ve kurumlar vardır. Bunlar hemşirelik ve dengi okullardan mezun olmuş kişiler, doktorlar, sağlık bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış kurumlar(tıp merkezleri, hastaneler, evde bakım merkezleri, gibi) yer almaktadır. Eczanelerde Enjeksiyon yapmak Sağlık Bakanlığınca Yasaklanmıştır.

Evde enjeksiyon hizmeti almaya karar verdiğinizde araştırma yaparken mutlaka hizmet alacağınız kurumların “SAĞLIK BAKANLIĞI” tarafından ruhsatlandırılmış olup olmadıklarını sorun.

Bireysel hizmet almaya karar verdiğinizde ise işlemi yapacak kişilerin mutlaka hemşirelik ve dengi okullardan mezun olduklarını belgelemelerini talep edin.

Evde enjeksiyon yapılabilmesi için sağlık personelinin reçetenizi görmesi gerekmektedir. Reçetesiz ilaç uygulaması yapılması yasal bir süreç değildir.

Peki Evde Enjeksiyon Hizmetinin Maliyeti(Ücreti) Nedir?

Evde enjeksiyon(İğne) işleminin maliyetini, yapılacak olan ilacın sıklığı, hizmet verilecek bölge ve toplam yapılacak enjeksiyon sayısı ile belirlenir.

 

Nefes Evde Bakım hizmetleri olarak uzman hemşirelerimiz ile birlikte siz değerleri hastalarımıza evinizde hizmet vermekteyiz.

7 gün 24 saat

0216 706 00 46 arayabilir

Yada

0505 078 00 46 nolu whatsapp danışma hattımızdan hizmet talebinde bulunabilir ve fiyat teklifi alabilirsiniz.

 

Sağlıklı Günler Diler, Her Nefeste Yanınızdayız Sloganımız İle Hizmet Vermeye Devam Ediyoruz.

 

Nefes aile kart sahiplerine %10’a varan indirim fırsatı. İletişim